Midnight Hawks

Midnight Hawks on Suomen Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto. Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien.

Arctic Eagles

Osasto aloitti harjoittelun vuonna 2013 ja ensiesiintyminen kahdella koneella tapahtui LIAS 2013 päälentonäytöksessä Lappeenrannassa.  ”Saario Special” työnimellä ryhmä esiintyi purjetaitolennon MM-kisojen päätöslentonäytöksessä heinäkuussa 2013. Vuoden 2014 päälentonäytöksessä ARCTIC EAGLES lensi vielä kahdella koneella, mutta nyt ARCTIC EAGLES on neljän koneen kokoonpanossa. Arctic Eagles jatkaa taitolentolegenda Seppo Saarion johtaman Red Birds -taitolentoryhmän perinnettä.

Raimo Nikkanen Eagle 1.

Raimo on kuljetusalan yrittäjä Marttilasta. Hän on ollut Turun Lentokerho ry:n jäsen yli 40 vuotta ja toiminut pitkään kerhon eri luottamustehtävissä mm. puheenjohtajan tehtävissä 10 vuotta. Raimo aloitti ilmailuharrastuksen jo nuorena lennokkeja rakennellen, purjelentäjän lupakirjan hän suoritti Oripäässä. Moottorilento alkoi vuonna 1979 ja hän on toiminut sen jälkeen mm. hinaus- sekä palolentokouluttajana. Taitolento on monipuolisessa ilmailuharrastuksen kirjossa hänelle tullut hänelle tutuksi omistamassaan Pitts S1 Special-koneessa .

Raimon pitkä ura harrasteilmailun parissa niin lentäjänä, kouluttajana kuin uutterana toimijana ja luottamustehtävien hoitajana huomioitiin vuonna 2012 Raimon saadessa Tasavallan presidentin myöntämän lentokapteenin arvonimen.

Pitts S1 koneen on rakentanut Suomen taitolennon Grand Old Man Seppo Saario. Hän sai koneen valmiiksi vuonna 1972. Koneyksilö on Euroopan vanhin lajissaan mutta Raimon peruskorjaamana kuin uusi. Raimo toimii itseoikeutetusti  Arctic Eagles -osaston johtajana. Vuosikymmenten harrastusvuosien aikana hänelle on kertynyt lentokokemusta 2700 tuntia 8200 lennolla.

Tapio Pitkänen Eagle 2.

Tapsa toimii liikennelentäjänä finnairilla kapteenin tehtävissäAirbus 350 koneessa. Myös hänen ilmailu-uransa alkoi lennokkipoikana ja seuraavaksi purjelentokurssilla. Moottorilentäminen alkoi 1979 ja ammattilentäjäksi tie vei ilmavoimien kautta. Purjelentolupakirja on edelleen voimassa ja harrastus jatkuu museoiässä olevalla puisella purjekoneella.  Pääosa harrastusajasta liittyy kuitenkin taitolentoon ja sen kouluttamiseen. Taitolentokilpailuissa saavutuksina on yksi taitolennon PM-mestaruus sekä kaksi PM-hopeaa ja -pronssia. Yhden Suomen mestaruuden lisäksi SM-mitaleja kaapissa on useita. Espanjan avoimissa mestaruuskisoissa 2019 2. sija jaTuorein arvokisasaavutus on EM-joukkuepronssi vuodelta 2019.

Trafin valtuuttaman tarkastuslentäjänä myös pienkoneilmailu suuntautuu eri puolelle Suomea. Taitolennon parissa Tapsa on viihtynyt vuodesta 1981 ja Arctic Eagles´n kokoonpanossa hän lentää omistamallaan Ultimate 10-300 koneellaan.

Ultimate suuritehoisena koneena sopii osastossa hyvin oikealle siipipaikalle. Koneen on rakentanut vuonna 1988 Seppo Saario, joka toi koneen rakennussarjana Kanadasta. Yksilö on usean eri lentäjän komennossa Pohjoismaiden menestynein taitolentokone saavutetuilla mitaleilla tarkasteltuna. Kone on peruskorjattu kymmenen vuotta sitten . Koneen kokonaislentoaika on kaikkiaan 730 tuntia ja pilotin kokemus on noin 21 000 tuntia.

Miikka Rautakoura Eagle 3.

Miikka toimii liikennelentäjänä finnairilla kapteenin tehtävissä Airbus 320/330-koneissa. Miikka aloitti lentäjän uransa Räyskälässä purjelentokurssilla ja lukion jälkeen tie vei Ilmavoimiin. Siellä hän palveli kymmenen vuotta Draken-hävittäjälentoupseerina ja lennonopettajana. Liikenneilmailuun siirtymisen jälkeen Miikka jatkoi purjelentoharrastusta . Taitolento kiehtoi edelleen ja Miikka hankki vuonna 2009 osuuden vuonna 1981 valmistetusta Christen Eagle II koneesta .

Tämän kaksipaikkaisen, myös koulutuskäyttöön soveltuvantehokkaan koneen luonteva paikka osastossa on vasen siipikone. Eagle on peruskorjattu  ja palvelee uskollisesti neljän pilotin yhteisöä. Eagle:llä on koulutettu moni pilotti taitolennon saloihin ja Miikka jatkaa tuhansien tuntien kokemuksella  niin koulutus-kuin tarkastuslentotoimintaa eri konetyypeillä liikennelentäjän työnsä ohella.

Jyri Mattila Eagle 4.

Jysky aloitti lentäjän uransa Turun Lentokerhossa 15-vuotiaana purjelentokurssilla.  Lukion jälkeen siivet veivät ilmavoimiin, jossa hän on toiminut Hornet-hävittäjälentäjänä, lennonopettajana, koelentäjänä ja Lentoteknisen laivueen komentajana. Lentokokemusta Jyrillä on kertynyt yli 70 erilaisella koneella. Jyri lentää Arctic Eagles –osastossa Pitts-12 ”Mörkö” –taitolentokoneella. Mörkö on Jyrin mielestä yksi hienoimmista koneista, jolla hän on lentänyt. Kone on valmistunut vuonna 2013, ja on tehopainosuhteeltaan Suomen tehokkain taitolentokone. Mörkön suunnittelun lähtökohtana on ollut esiintyminen lentonäytöksissä, jonka varmasti uskoo kun katsoo koneen ulkonäköä ja väritystä. Koneessa on tähtimoottori, josta syystä sen ääni on omintakeinen ja arvokas.

Lentonäytöksissä esiintymisen lisäksi Jyri on kilpaillut taitolennossa, joista palkintokaappiin on kertynyt mitaleja Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuskisoista. Turun Lentokerhossa Jyri seuraa AE #1 Raimon jalanjälkiä kerhon puheenjohtajana ja aktiivisena lennonopettajana. Eniten lennonopetustustunteja kertyy luonnollisesti taitolennon parissa. Arctic Eagles –osastossa Jyrin paikka on uloin vasen siipikone sekä kakkosparin johtaja.

Seppo Tuovinen Eagle 5.     – Osaston valvoja

Seppo ”Stuka” Tuovinen siirtyi päällystöopistosta valmistuttuaan Karjalan lennostoon HävittäjäLentolaivue 31:n palvelukseen. Siellä hän toimi ohjaajaupseerina lentäen Mig-21 bis -kalustolla. Tämän jälkeen Seppo palveli Ilmasotakoulussa  ilmataisteluopettajana sekä toimi oman toimensa ohella jäsenenä Ilmavoimien Midnight Hawks -osaston jäsenenä yhteensä 8 vuotta ryhmän lentäjänä sekä valvojana. Arctic Eagles-ryhmässä Seppo toimii maavalmentajana, lentoturvallisuuskriitikkona sekä osaston valvojana.